Ny chans att uppleva Bob Hunds musik till Mannen med filmkameran

Strålande tider, härliga tider! Det blir en chans till för er som missade Sounds of SilenceCinematekets samarbete med band som skrev ny musik till klassiska stumfilmer – i mars finns chansen att se en av konserterna igen. Då spelar Bob Hund till den klassiska sovjetiska Mannen med filmkameran.

Så här skrev Stumfilmsbloggen då: För att vara ärlig: Stumfilmsbloggen väntade sig att Mannen med filmkameran skulle vara en rätt krävande film att se. Men nej, träsmaken uteblev. Mycket tack vare Bob Hunds fantastiska musik. (Avbrott för tyckande: Klassisk stumfilm SKA upplevas med levande orkester, den gjordes aldrig för att visas hemma hos någon på en liten skärm). Musiken är precis som filmen hetsig, repetativ, och utan någon tydlg historia. Sångaren Thomas Öberg upprepar texten “människa, kamera” precis som filmens klipp på industrier upprepas filmen igenom. Helheten får en att känns sig som en kugge i filmens och låtarnas maskineri.

Hela inlägget kan du läsa här.

Och här kan ni spana in Bob Hunds eget inlägg om spelningen:

Missa inte det här! Vi spelar live till en stumfilm från 1929. ”Man with a moviecamera” blev nyligen framröstad som världens bästa dokumentärfilm! Unik bob hund-musik till unik film. Ganska fantastiskt, faktiskt!Biljetter: www.bobhund.se

Posted by bob hund on Friday, 12 February 2016

 

Var och när:  Göteborg 6 mars,
Malmö 13 mars,
Stockholm 20 mars.